Bàquet Escolar

 

El nostre club té com a objectiu la formació integral de nens i joves a través de l’activitat física.

En aquesta línia, “Bàsquet CBSN a l’escola” és un projecte de col·laboració del Club Bàsquet Sant Narcís amb diverses escoles d’infantil i primària, ja siguin escoles públiques o privades, amb el qual fomentem la pràctica de l’esport, a través del bàsquet.

El club hi té una llarga trajectòria des de fa molts anys, en escoles com Cassià Costal, Pompeu Fabra (Salt) o El Bosc de la Pabordia. 

 

Els programes educatius de les escoles es complementen amb activitats culturals, lúdiques i esportives, al acabar les classes, així doncs el nostre club col·labora amb aquestes escoles amb dos formats:

  • Amb sessions puntuals i esporàdiques d’iniciació al bàsquet, en qualsevol moment del curs escolar, on els nens i nenes a través de jocs i exercicis adaptats a la seva edat, comencen a conèixer aquest esport.
  • Gestionant sessions per a grups de bàsquet extraescolar, a les instal·lacions de les escoles, durant tot l’any escolar, amb el nº de dies per setmana segons convingui a l’escola, posant-li a disposició tècnics titulats, actius, dinàmics i amb experiència en la formació dels més jovenets, que vetllaran pel foment dels valors educatius i implicats amb estima pels nens i nenes.

Per al programa de bàsquet extraescolar, el club ofereix la possibilitat de desplaçar la mainada a les instal·lacions que utilitzen habitualment els nostres equips federats, al Pavelló de Palau Sacosta, els dies de pluja o en l’època de més fred de d’hivern, en els casos que l’escola no disposi d’un espai tancat per a fer l’activitat.

La proposta de treball i planificació tant de les sessions puntuals, així com del programa de bàsquet extraescolar, els adaptem a la realitat i necessitats de cada grup, mitjançant un programa metodològic de tasques per al desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques fins a exercicis d’aplicació més directa al bàsquet per a la millora de la percepció de l’espai i el temps, aplicats en accions de joc real, i sempre des d’una perspectiva on els nens gaudeixin.

La pràctica d’activitat física és una eina clau per al desenvolupament no només de l’esportista sinó que amb valors inherents transferibles a molts altres aspectes i rutines de la vida quotidiana.

A nivell competencial treballem les competències de coneixement i interacció amb el món físic i competència social, i les competències actitudinals treballant els valors associats del respecte, compromís amb un mateix i amb un grup, l’esforç,…

Afortunadament el bàsquet ens permet transmetre valors que serveixen també per al desenvolupament personal dels nens i que els seran molt útils en etapes posteriors.

Compartir uns amb els altres, conviure junts, haver-se de comunicar, els fa relacionar-se i establir vincles afectius, a la vegada que a aprendre a resoldre situacions de conflicte.

Els grups de bàsquet extraescolar, que així ho acordem amb l’AMPA o titularitat de l’escola, podran competir en trobades d’escoles de bàsquet segons els calendaris planificats per la organització d’aquestes trobades.

En qualsevol de les opcions, el principal objectiu és que els nens i nenes gaudeixin, aconseguir que els agradi i implicar-los practicant bàsquet!!!

Si us agradés col·laborar conjuntament per afavorir el coneixement de l’esport del bàsquet a l’alumnat, dins el marc educatiu i promocionar la pràctica del nostre esport mitjançant el nostre programa, no dubteu en contactar amb nosaltres