Ideari
“Formació integral del jugador, millora individual i col·lectiva, a través del bàsquet”
 

Vam redactar un projecte competencial, esportiu i social de club, que descriu la nostra filosofia, els objectius pel club i pels jugadors, basats en la nostra pròpia línia metodològica de treball tècnic i concreta un reglament intern, tenint com a eix principal la manera que volem transmetre i que destaca pel foment de bons hàbits esportius.

Volem ser un club reconegut per:

  • la serietat, rigor i metodologia formativa
  • la qualitat del treball basquetbolístic
  • fomentar l’esperit competitiu, igual que a la vida, per millorar, cal exigència
  • fomentar la vessant “persona” del jugador
  • atenció personalitzada al jugador
  • tenir sempre un criteri i raonament de les decisions
  • donar caliu i acolliment a jugadors i pares
Un sistema en equilibri:

FORMACIÓ + DIVERSIÓ + COMPETICIÓ...

un sistema en EQUILIBRI

 

Aconseguir que els tres elements tinguin equilibri és la base del nostre projecte i que fa que els jugadors evolucionin. Tenim en compte aquestes fórmules:

  • Excés de competició, sense formació = Menys diversió
  • Excés de formació, sense competició = Menys diversió
  • Excés de diversió, sense formació = Menys competició (menys repte i menys hàbit d’esforç)
  Projecte esportiu

Si el jugador no es diverteix, no posa tot l’interès, no té prou motivació per a millorar, i no es fa seu el projecte de club. Això pot passar perquè es sent condicionat per massa o per poca exigència competitiva, o pot ser que es diverteixi molt, però que el repte que li posem és tan petit que no li cal esforç, llavors desenvoluparà una manca d’hàbits que no li serveix en l’aspecte personal per a la vida.

Hem de fer gaudir del bàsquet als jugadors/es, proposant-los un repte que puguin assolir però pel que s’hagin d’esforçar, fent un treball de qualitat als entrenaments, que per a nosaltres vol dir insistir en el detall, la correcció i en l’exigència.

Ens agrada la idea d’inculcar als jugadors l’equilibri necessari entre el temps que dediquen a l’esport, sense deixar de banda els estudis. Saber-se planificar i organitzar de manera que facin possible complir amb les responsabilitats del bon estudiant i al mateix temps amb el compromís contret amb el club i els companys.

Fomentar, estudi i basquet

Ens interessa la vessant educativa de l’esport i treballar tots els valors de la competició: l’esforç, la solidaritat, saber compartir i responsabilitzar-se dels èxits i fracassos, l’esperit de superació…

I per descomptat, formar als jugadors en tots els aspectes que necessita un bon jugador de bàsquet, els fonaments tècnics i tàctics, amb una línia pedagògica de menys a més dificultat, dissenyada i pensada per tècnics amb experiència, amb qui comptem al club, com a referents formatius en bàsquet.

Com a club, fomentem la convivència més enllà de la competició, amb actes de club, participació dels equips en tornejos, estades de pretemporada, que creïn vincles entre jugadors, i tots els que formem el club.